Україна найбільше в світі постраждала від скорочення закордонних інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна найбільше в світі постраждала від скорочення закордонних інвестицій

Казна та Політика
1771
У 2017 році потоки прямих іноземних інвестицій в порівнянні з попереднім роком скоротилися на 23%, або майже на $ 0,5 трлн.
Про це свідчать дані нової доповіді ООН про тенденції в галузі прямих іноземних інвестицій.
Причому зниження відбулося на тлі підвищення інших макроекономічних показників, таких як ВВП і розширення торгівлі.
Найбільше скорочення іноземних інвестицій припадає на розвинуті країни – вони недоотримали $712 млрд. При цьому з країн найбільший відтік інвестицій в 2017 році спостерігався в США – $182 млрд.
Постраждали від втрати інвестицій і країни з перехідною економікою, включаючи Південну Європу і СНД, де дефіцит склав 27%, або $47 млрд. Це найнижчий показник за останні 13 років.
Найбільше від скорочення інвестицій з-за кордону постраждали Росія, Казахстан, Азербайджан і Україна. Зменшилися обсяги припливу іноземного капіталу і в Грузію.
Обсяг інвестицій в країни, що розвиваються, залишився приблизно на тому ж рівні, що і в 2016 році. В результаті світова частка інвестицій в країни, що розвиваються, досягла 47%.
За даними звіту, країни, що розвиваються, складають половину найпривабливіших для інвесторів країн, а найбільший одержувач інвестицій – як і раніше США, на другому місці – Китай. Приплив інвестицій до Німеччини, Ірландії та Індонезії минулого року збільшився більше, ніж удвічі.
Найбільшими інвесторами залишаються розвинені країни – на них 2017 року припадав один трильйон доларів зовнішніх вкладень, або 71% всіх інвестицій в світі.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас