Фонд держмайна назвав дату продажу Центренерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд держмайна назвав дату продажу Центренерго

Фондовий ринок
270
Фонд державного майна України визначив дату продажу ПАТ “Центренерго” – 13 грудня.
Про це написав у Facebook в. о. голови Фонду державного майна України Віталій Трубаров.
“Дата продажу першого об’єкта великої приватизації 2018 року визначена. 13 грудня об 11: 00 відбудеться конкурс з продажу державного пакету акцій ПАТ “Центренерго”. Стартова ціна 5,984 млрд гривень. Відповідне рішення ухвалила комісія з продажу Центренерго”, – написав Трубаров.
За його словами, 29 жовтня в офіційному друкованому виданні “Вісник приватизації” буде опубліковано інформаційне повідомлення про проведення конкурсу з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону.
“У інвестора є 45 днів на ознайомлення з роботою і фінансовими показниками підприємства і на підготовку всіх необхідних документів”, – додав Трубаров.
Раніше Трубаров заявив, що покупець зобов’язаний зберегти встановлену потужність кожної теплоелектростанції товариства на рівні не меншому, ніж той, який існував до придбання; дотримуватися ліцензійних умов у сфері електроенергетики, виробництва та транспортування; надавати пріоритет вугіллю, що видобувається на підконтрольній території; мати гарантований запас вугілля на складах і резервного палива для забезпечення операційної безпеки постачання.
Крім того, серед обов’язків покупця – сплатити до державного бюджету дивіденди в розмірі 30% прибутку за результатами фінансово-господарської діяльності в 2018 році; не звільняти протягом шести місяців працівників і в повному обсязі виконувати умови колективного договору протягом строку його дії.
Визначено, що покупець зобов’язаний дотримуватися вимог природоохоронного законодавства, зокрема протягом року розробити план виконання висновків екологічного аудиту, а також утримувати об’єкти споруд цивільного захисту, які у процесі створення товариства не увійшли до його статутного капіталу, але залишилися на балансі товариства.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас