Замість Smart водіям запропонують компактні Mercedes — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Замість Smart водіям запропонують компактні Mercedes

Технології&Авто
1629
Німецький автомобільний концерн Daimler планово перетворює Smart на виключно електромобільну марку. У Північній Америці Smart вже продає тільки електромобілі, а до 2022 року і в Європі можна буде купити тільки електричний Smart.
Крім того, не виключено, що малолітражки взагалі зникнуть з ринку. Адже Renault не хоче продовжувати спільну роботу з німецьким концерном в галузі малолітражок. При цьому поточне покоління Renault Twingo і Smart ForFour використовують спільну платформу. Коли термін співпраці закінчиться, французький концерн вийде з проекту.
Наступне покоління моделей Smart повинно було вийти в 2026 році, але тепер це відбудеться лише в тій ситуації, якщо Daimler знайде нового партнера для проекту. Очікується, що ним може стати Geely, але офіційно поки що нічого не підтверджено.
Якщо марка Smart буде закрита, то у Daimler буде два варіанти — забути про цей сегмент або зробити під маркою Mercedes-Benz ще більш компактну, ніж A-Class, модель для конкуренції з Mini і Audi A1.
Рішення про майбутнє Smart буде ухвалено до 2021 року, коли Mercedes-Benz займеться новим поколінням A-Class. Машину побудують на новій масштабованій архітектурі, так що вона може лягти і в основу заміни Smart. Нова модель може називатися Mercedes-Benz U-Class і повинна отримати три версії: пасажирський хетчбек U-Class City, машина каршерінгу U-Class Shuttle і фургон U-Class Cargo.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас