Мерія Одеси планує взяти мільярдний кредит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мерія Одеси планує взяти мільярдний кредит

Фондовий ринок
364
Одеські чиновники мають намір взяти кредит на мільярд гривень, проект відповідного рішення місцеві депутати розглянуть на найближчій сесії міськради, яка запланована на 31 жовтня, пише Сьогодні.
Гроші планують позичити в державному банку, який раніше вже давав позики муніципалітету. При цьому автори проекту чітко прописали основні умови, на яких хочуть співпрацювати з фінустановою: під 22,5% річних на п’ять років з можливістю дострокового погашення.
За попередніми даними, більша частина отриманих коштів піде на реставрацію пам’яток архітектури. На цей напрямок передбачили 349,5 млн грн.
На другому місці – ремонт дорожньої мережі: 250,5 млн грн витратять на ремонт вулиці Софіївської, спуску Маринеско і Новощепного ряду, аргументуючи таку необхідність тим, що ці магістральні вулиці і повинні обслуговувати більший потік транспорту.
Інші кошти розподілилися наступним чином: 180 млн грн на заміну і модернізацію ліфтів, ще 110 млн грн — на ремонт тепломереж.
Проектування та будівництво школи на житловому масиві Котовського та центру дитячої творчості на вулиці Комарова обійдуться в 60 млн кредитних коштів, а ще 50 млн грн місто виділить на капремонт відділення інфекційної лікарні.
“Залучення позичених коштів дозволить забезпечити стабільне функціонування соціальної, інженерно-транспортної і комунальної інфраструктури міста, зростання рівня життя громадян та їх належний соціальний захист”, – запевняють автори проекту в пояснювальній записці.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас