Мінсоцполітики роз'яснило новий порядок оформлення субсидій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінсоцполітики роз'яснило новий порядок оформлення субсидій

Казна та Політика
11689
Міністерство соціальної політики України дало роз’яснення щодо нових правил призначення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.
Про це повідомляє прес-служба міністерства.
Як зазначили в Мінсоцполітики, тепер, якщо ЄСВ не сплачується з вини роботодавця, субсидію призначатимуть на загальних умовах. Це означає, що якщо відсутня сплата єдиного соціального внеску не з вини громадянина, а через неплатежі організації, де він працює, то субсидія буде призначена.
Також, якщо ЄСВ не сплачується через відсутність роботи, то субсидія буде надана безробітним у сільській місцевості та райцентрах, а також безробітним у містах за умови перебування на обліку в центрі зайнятості.
Крім того, субсидія призначатиметься громадянам, які працюють за кордоном і платять там ЄСВ, це потрібно підтвердити документально. Якщо ж ЄСВ не сплачується за кордоном, то такі громадяни мають можливість укласти договір про сплату єдиного соціального внеску в Україні і отримати право на субсидію.
Працездатні онкохворі (за наявності висновку ВКК) або сім’ї, в яких є алко- або наркозалежні (за наявності довідки від лікаря), отримуватимуть субсидію на основі звернення на комісію, зазначили в Міністерстві.
За новими нормами, субсидія буде нараховуватися на опалювальну площу, яка не перевищує 120 квадратних метрів для квартир і 200 квадратних метрів для індивідуальних будинків. Передбачено отримання субсидії для категорій громадян на понаднормову площу, але не більше 30% від норми.
Крім того, субсидія буде призначена тим домогосподарствам, які проживають в одному житловому приміщенні, що перевищує норми площі, і мають розділені особові рахунки.
Тепер при розрахунку розміру субсидії не враховуватимуться сплачені аліменти на дитину. Не враховуватиметься і отримана домогосподарством спеціальна бюджетна дотація за вирощування телят, розповіли Міністерстві.
Громадяни будуть оплачувати тільки вартість фактично спожитої послуги. Тобто якщо газу, води або електроенергії спожито менше, ніж обов’язковий платіж, то оплачено буде рівно за спожите, пояснили в Мінсоцполітики.
“Варто зазначити, що потреба у повторних зверненнях до органів соціального захисту населення через зміни в порядку нарахування розміру субсидій відсутня. Розрахунок вже призначених субсидій за новими параметрами відбудеться в автоматичному режимі на опалювальний сезон. Ті, хто раніше не звертався за субсидією, можуть зробити це в будь-який зручний для себе час”, – наголошується в повідомленні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас