НБУ ухвалив рішення щодо облікової ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ ухвалив рішення щодо облікової ставки

Казна та Політика
1721
Національний банк залишив облікову ставку на рівні 18%.
“Правління НБУ ухвалило рішення залишити облікову ставку незмінною на рівні 18,0% річних”, – повідомив голова НБУ Яків Смолій.
Поточні та прогнозовані монетарні умови досить жорсткі, щоб забезпечити зниження інфляції до середньострокової мети 5% в 2020 році.
У вересні споживча інфляція склала 8,9% в річному вимірі, перевищивши як верхню межу цільового діапазону (6,5% ± 2 п п. на кінець III кварталу), так і липневий прогноз Нацбанку (8,3%).
“З урахуванням оновленого макроекономічного прогнозу та оцінки ризиків правління Нацбанку вважає, що поточні та прогнозні монетарні умови є досить жорсткими, щоб знизити інфляцію в середньостроковій перспективі. Відповідно, було ухвалено рішення залишити облікову ставку незмінною на рівні 18%”, – підкреслив Яків Смолій.
Водночас регулятор продовжить уважно стежити за факторами фундаментального інфляційного тиску, зокрема за споживчим попитом, інфляційними очікуваннями і прогресом у співпраці з міжнародними офіційними кредиторами.
У разі збереження інтенсивності інфляційного тиску або його посилення, Нацбанк може вдатися до підвищення облікової ставки.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас