Chrome тепер підтримує функцію «Картинка в картинці» для деяких відео — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Chrome тепер підтримує функцію «Картинка в картинці» для деяких відео

Технології&Авто
1673
Багатьом користувачам хочеться мати можливість дивитися відео в Інтернеті, одночасно спілкуючись у соціальній мережі на іншій вкладці браузера або займаючись іншою діяльністю.
Google у своєму браузері Chrome вирішила порадувати їх. Компанія включила функцію “Картинка в картинці” (PiP) в стабільну версію веб-браузера. Користувачі тепер можуть продовжувати дивитися відео, навіть перебуваючи на інших вкладках або в інших додатках. Принаймні, це твердження справедливе для деяких відеопослуг.
На початку місяця Google включила міні-плеєр YouTube в свою веб-версію популярної відеослужби. Але, звичайно, це працює тільки для YouTube і тільки на вкладці YouTube.
У випадку ж з Chrome PiP майже будь-яке відео теоретично можна винести в окреме невелике віконце, яке буде виводитися поверх інших додатків і вкладок. Функція доступна в Chrome для Windows, macOS і Linux (мобільна версія очікується незабаром), але поки що для її використання потрібно спочатку активувати відповідне налаштування.
Після включення цієї функції користувач може клацнути правою клавішею миші по відтворюваному на сторінці, щоб вибрати потрібну опцію у вигульковому меню. Однак є одна проблема. Не всі сторінки з відео підтримують PiP. Розробникам доведеться використовувати API для його підтримки.
Тим не менш, розробник Google Франсуа Бофорт також пропонує встановити розширення для Chrome, яке в теорії дозволяє використовувати PiP на веб-сторінках: просто потрібно клацнути по кнопці на панелі інструментів, щоб перемикатися між нормальним режимом і PiP.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас