Ер-Ріяд уклав угод з інвесторами на $50 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ер-Ріяд уклав угод з інвесторами на $50 млрд

Енергетика
504
На тлі міжнародного скандалу навколо вбивства журналіста Джамаля Хашоггі в столиці Саудівської Аравії у вівторок, 23 жовтня, почалася Міжнародна конференція інвесторів Future Investment Initiative, пише DW.
За словами організаторів, в перший день заходу було укладено 12 великих угод на загальну суму понад 50 млрд доларів в нафтогазовій та інфраструктурній областях. Крім того, Ер-Ріяд надасть фінансову підтримку Пакистану в обсязі 3 млрд доларів, повідомив уряд в Ісламабаді.
Міністр енергетики Саудівської Аравії Халед бен Абдель Азіз аль-Фалех відзначив істотне скорочення кількості учасників конференції. Після вбивства опозиційного саудівського журналіста Хашоггі від поїздки в Ер-Ріяд, зокрема, відмовилися міністри фінансів США, Франції та Нідерландів, а також голови банків BNP Paribas, Credit Suisse, HSBC, JPMorgan Chase і Societe Generale, низки великих компаній та міжнародних організацій.
При цьому в число учасників увійшли компанії з Китаю і Росії. Присутній на заході голова французького концерну Total Патрік Пуянне особливо виділив важливість “зміцнення партнерства” і підтримки контактів “у важкі часи”.
Того ж дня держсекретар США Майкл Помпео заявив про намір Сполучених Штатів анулювати візи кількох саудитів у зв’язку з вбивством журналіста Джамаля Хашоггі. Вашингтон також вивчає можливість введення фінансових санкцій щодо причетних до вбивства журналіста, додав Помпео.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас