У порту Роттердама запустять блокчейн-проект — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У порту Роттердама запустять блокчейн-проект

Фінтех і Картки
123
Компанія ABN AMRO, адміністрація порту Роттердам і логістичний та IT-підрозділ корейської компанії Samsung SDS домовилися про спільну реалізацію пілотного проекту в сфері блокчейн.
Про це повідомляє порт Роттердам.
Зазначається, що кінцевою метою проекту є повна інтеграція фізичних, адміністративних і фінансових потоків у міжнародних ланцюжках поставок на безпаперовій основі.
“Наразі оплата, адміністрування і фізична перевезення контейнерів здійснюються за окремими каналами і схемами, що призводить до зниження ефективності, оскільки в процес залучено безліч сторін і весь документообіг йде на папері”, – пояснив представник адміністрації порту Роттердам Пауль Смітс.
“Наприклад, під час перевезення контейнера з Китаю в Роттердам задіяно у середньому 28 учасників процесу. Транспортування, моніторинг та оплата вантажу і послуг повинні бути такими ж простими, як замовлення книги по інтернету”, – вважає він.
“У рамках нашого пілотного проекту ми будемо інтегрувати всі ці потоки – від управління бізнес-процесами та відстеження вантажу до цифровізації документообігу, такого як накладні, і оплата вантажу і послуг. Кінцевим підсумком має стати створення відкритої незалежної глобальної платформи, зручною для вантажовласників”, – розповіла CEO ABN AMRO по роботі з комерційними організаціями Дафне де Клуйс.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас