Виручка Renault в III кварталі скоротилася через зниження продажів в Індії та Ірані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виручка Renault в III кварталі скоротилася через зниження продажів в Індії та Ірані

Фондовий ринок
83
Другий за величиною французький автовиробник Renault SA скоротив прибуток у третьому кварталі 2018 року на 6% через ослаблення попиту в Індії і припинення діяльності в Ірані.
Тим не менш, Renault підтвердила річний прогноз фінрезультатів, оскільки були поліпшені прогнози зростання авторинку для Франції.
Виручка в липні-вересні впала до 11,484 млрд євро з 12,22 млрд євро за аналогічний період минулого року, повідомляється у звітності компанії. Без врахування валютних коливань і інших разових змін зниження виручки склало б 1,4%.
Аналітики, опитані FactSet, очікували менш значного скорочення виручки – в середньому до 11,86 млрд євро.
У числі причин зниження виручки Renault також називає різке ослаблення таких валют, як рубль, аргентинське песо, бразильський реал, турецька ліра.
Renault не опублікувала дані про прибуток за минулий квартал.
Без урахування “АвтоВАЗу” виручка Renault знизилася на 8,4%, до 10,057 млрд євро. Збиток від курсових різниць погіршив динаміку на 4 процентні пункти.
Внесок “АвтоВАЗу” у виручку групи компаній склав в III кварталі 627 млн євро, на 1,1% менше, ніж минулого року. Негативний вплив валютних коливань склав 79 млн євро. Без урахування змін обмінних курсів виручка зросла б на 11,4%.
Кількість реєстрацій нових автомобілів Групи Renault, включаючи бренди Jinbei і Huasong з 1 січня, по всьому світу збільшилася в III кварталі на 2,9%, тоді як ринок в цілому скоротився на 2,4%. Зіставні продажі Renault знизилися на 1,7%. Частка групи на світовому авторинку становить 4% проти 3,8% роком раніше.
У Європі продажі Renault зросли на 8,6%. В Азіатсько-Тихоокеанському регіоні зіставні продажі впали на 10,4%, але з урахуванням доданих з 1 січня Jinbei і Huasong – підскочили на 72%.
У 2018 році Renault очікує зростання світового ринку автомобілів на 2%, а не на 3%, як передбачалося раніше. У Франції очікується підйом більш ніж на 4% (раніше – 2%), а в Європі в цілому як і раніше прогнозується збільшення на 1,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас