МОН розробило стратегію інноваційного розвитку України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОН розробило стратегію інноваційного розвитку України

Казна та Політика
266
Міністерство освіти і науки України пропонує до громадського обговорення проект Стратегії інноваційного розвитку України.
Відповідний документ оприлюднено на сайті відомства.
“Ухвалення проекту акта дозволить визначити напрями, механізми та можливі варіанти вирішення проблем, що існують в національній інноваційній системі України, і стане основою для розробки плану заходів щодо реалізації Стратегії. Це призведе до створення сприятливих умов для здійснення інноваційної діяльності та комерціалізації технологій; розвитку національної інноваційної системи; надання державної підтримки інноваційної інфраструктури, зменшення ризикованості інноваційної діяльності”, – йдеться в повідомленні.
У міністерстві стверджують, що результатом реалізації Стратегії має стати, зокрема, збільшення надходжень від продажу і використання об’єктів інтелектуальної власності, наукомісткої продукції (результатів досліджень і розробок, програмного забезпечення, ноу-хау, інших інтелектуальних послуг); збільшення обсягів позабюджетного фінансування НДДКР (Науково-дослідні і дослідно-конструкторські роботи – ред.) за рахунок коштів вітчизняних та іноземних інвесторів; зростання частки інвестицій у нематеріальні активи від усього обсягу капітальних інвестицій; збільшення наукоємності ВВП; зростання кількості щорічно реєстрованих патентів (перш за все – іноземних) на винаходи і корисні моделі.
Документ підготовлено на виконання пункту 83 Плану пріоритетних дій уряду на 2018 рік. Зауваження та пропозиції до проекту Стратегії приймаються до 5 листопада 2018 року.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас