Україна, Албанія, Норвегія і Чорногорія приєдналися до продовження санкцій ЄС проти РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна, Албанія, Норвегія і Чорногорія приєдналися до продовження санкцій ЄС проти РФ

Світ
118
Країни-кандидати на вступ до ЄС Албанія і Чорногорія, член Європейського економічного простору Норвегія, а також Україна приєдналися до декларації високого представника ЄС із закордонних справ про узгодження політики третіх країн з рішенням Ради ЄС про санкції стосовно Росії.
“ЄС бере до відома цю позицію і схвалює її”, – йдеться в повідомленні.
Як повідомлялося, Рада ЄС оголосила 13 вересня 2018 року, що продовжила обмежувальні заходи через дії, “які підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету або незалежності України” на наступні 6 місяців.
Санкції стосуються 155 фізичних осіб та 44 організацій. Індивідуальні санкції включають замороження активів фізичних та юридичних осіб в Європейському союзі, а також заборону на поїздки в країни ЄС.
Дані обмежувальні заходи були введені вперше в березні 2014 року. Крім індивідуальних заходів проти деяких фізичних і юридичних осіб, діють також економічні санкції, що зачіпають окремі сектори економіки Росії (до 31 січня 2019 року), і обмежувальні заходи, що введені у відповідь на “незаконну анексію Криму і Севастополя” і діють на їхніх територіях до 23 червня 2019 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас