У Харкові підвищують тарифи на опалення і гарячу воду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Харкові підвищують тарифи на опалення і гарячу воду

Енергетика
912
Відкрите обговорення підвищення тарифів на опалення і гаряче водопостачання для населення пройшло в КП «Харківські теплові мережі».
В обговоренні взяли участь представники Харківської міськради, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), працівники підприємства, харків’яни.
“Тарифи на централізоване опалення становитимуть: для абонентів житлових будинків з будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії – 1307 грн 39 коп./Гкал (зараз – 1238 грн 88 коп./Гкал, підвищення – на 68 грн 51 коп.). Для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії – 33 грн 44 коп. за 1 кв. м на місяць (зараз – 31 грн 69 коп., підвищення – на 1 грн 75 коп.)», – повідомила заступник генерального директора КП «Харківські теплові мережі» з економіки Марина Магомедова.
За її словами, тариф на гаряче водопостачання: за умови підключення сушки для рушників до систем гарячого водопостачання – 80 грн 71 коп. за 1 куб. м (зараз – 73 грн 29 коп., підвищення – на 7 грн 42 коп.), за умови відсутності рушникосушки – 74 грн 85 коп. за 1 куб.м (зараз – 67 грн 74 коп., підвищення на 7 грн 11 коп).
Магомедова пояснила, що на зміну тарифів вплинуло кілька факторів.
“Більшою мірою – збільшення рівня мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму. У тарифі для населення цей показник не переглядався з 2016 року. Також зросла вартість покупної теплової енергії, послуг водопостачання і водовідведення”, – сказала вона.
За її словами, зараз середня зарплата на підприємстві становить 6 тис. 500 грн при тому, що середня на промислових підприємствах України – близько 9 тис. грн. Штат слюсарів і ремонтників укомплектований на 70-80%, не вистачає газозварників. “Утримуємо кадри за допомогою заохочень і доплати, але зростання рівня зарплати необхідне”, – додала Магомедова.
Після підвищення тарифів, прозвучало на обговоренні, зарплата для кожної категорії працівників КП «ХТМ» підвищиться на 17-20%.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас