У "Нафтогазі" розповіли про свою головну проблему — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У "Нафтогазі" розповіли про свою головну проблему

Фондовий ринок
495
Погана платіжна дисципліна газзбутів, більшість з яких контролює група РГК Дмитра Фірташа, є загрозою для забезпечення запланованих надходжень до держбюджету від “Нафтогазу України”.
Про це заявив голова правління НАК Андрій Коболєв на прес-конференції.
“Нафтогаз вступає в опалювальний сезон в хорошій формі з точки зору інфраструктури. У жовтні досягнуто рекордного рівня видобутку на добу: близько 44 млн кубометрів – це понад 16 млрд кубометрів у річному вимірі”, – сказав Коболєв.
“Важливою проблемою є платежі газзбутів, більшість з яких контролює група Дмитра Фірташа”, – додав він.
За словами Коболєва, наступного року “Нафтогаз” може недоотримати понад 12 млрд грн.
“Загальна сума запланованих надходжень від “Нафтогазу” в 2019 році становить близько 130 млрд грн, і без вирішення проблеми неплатежів підприємств теплокомуненерго надходження цієї суми – під загрозою”, – заявив голова правління “Нафтогазу”.
За його словами, питання газзбутів обговорювалося з МВФ.
“Якщо нічого не змінити, то операційний дефіцит від їх неплатежів наступного року ми очікуємо в розмірі 45 млрд грн”, – додав Коболєв.
Також він констатував збільшення кількості випадків шахрайства з газом.
“Ми бачимо тенденцію зростання шахрайства. Ми бачимо збільшення кількості випадків, коли облгази роблять можливим безкоштовне та несанкціоноване використання газу, і ми не можемо стягнути гроші ні зі споживача, ні з облгазів. Яскравий приклад – використання газу ОПЗ”, – заявили в НАК.
Коболєв вкотре закликав позбутися посередників при поставках газу населенню.
“Якщо схема поставок газу для населення буде змінена і в ній не буде посередників, рівень розрахунків кардинально покращиться”, – резюмував він.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас