Бюджет Італії не загрожує фінансовій стабільності ЄС - міністр економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бюджет Італії не загрожує фінансовій стабільності ЄС - міністр економіки

Світ
107
Бюджетні плани Італії, що передбачають суттєве збільшення державних витрат у соціальній сфері, не створюють загрози фінансовій стабільності Європейського союзу, написав міністр фінансів Італії Джованні Тріа в офіційній відповіді на лист Європейської комісії.
“Фактично, ми вважаємо, що посилення італійської економіки відповідає інтересам європейської економіки в цілому”, – йдеться в документі.
Дж.Тріа також зазначив, що уряд Італії “вживе всіх необхідних заходів, щоб забезпечити суворе дотримання поставлених цільових показників”.
Минулого тижня представники Єврокомісії Валдіс Домбровскіс і П’єр Московісі направили італійській владі листа з пропозицією внести зміни в проект бюджету до 22 жовтня, зазначивши, що витрати Італії на 2019 рік представляються Брюсселю надмірними.
Як повідомлялося, до бюджету Італії на наступний рік закладено дефіцит у розмірі 2,4% ВВП. Незважаючи на те, що такий рівень дефіциту відповідає нормам Євросоюзу (дефіцит не більше 3% ВВП), він істотно перевищує раніше узгоджені з ЄС 0,8% ВВП.
Прибутковість італійських держоблігацій в понеділок знижується після відповіді Риму Брюсселю. Для 10-річних держоблігацій вона опустилася на 5 базисних пунктів, до 3,41%. Раніше в ході торгів показник падав майже на 30 базисних пунктів.
Італійський фондовий індекс FTSE MIB підвищився на 0,7%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас