Економіст дав прогноз курсу доллара на наступний рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіст дав прогноз курсу доллара на наступний рік

Казна та Політика
2558
На наступний рік очікується сповільнення української економіки до темпу 2,9% порівняно з очікуванням 3,4 цього року. Цього року відбувається пік економічного зростання.
Про це розповів головний економіст Альфа-банку Україна Олексій Блінов в ефірі програми Фінансовий тиждень.
“Співвідношення експорту до ВВП є близьким до 50%, це не є світовим максимумом, але для досить великої економіки це висока відкритість економіки. Велика частина нашого експорту залишається сировиною, це стосується і аграрної продукції. Сталь, залізна руда – це все не унікальне, і ми вже мінімум двічі бачили, як можуть бути підступними ці ринки. Ми маємо певні зрушення в монетарній політиці, але архітектура нашої економіки залишається тією самою як вона була 10 років тому”, – повідомляє експерт.
Зараз відбувається підвищення ставок у США і відтікання частини інвесторів з інших країн, інших валют у американський доллар.
“Ця тектоніка у нас не суттєво працює, тому що іноземних інвесторів в українських цінних паперах практично немає. На наступний рік ми очікуємо невелике, але прискорення девальвації, і за базовим прогнозом, який передбачає відновлення співпраці з МВФ, середньорічний курс – 29,75 грн за доллар”, – прогнозує Олексій Блінов.
За матеріалами:
Фінансовий тиждень
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас