Україна має скористатися сприятливими умовами для втілення реформ - Смолій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна має скористатися сприятливими умовами для втілення реформ - Смолій

Казна та Політика
271
У ході щорічних зборів МВФ та Групи Світового банку прозвучав важливий меседж, який має для України чи не ключове значення – це поступове звуження вікна можливостей для проведення реформ.
Про це сказав голова Національного банку Яків Смолій.
«Головний меседж, який прозвучав у ході щорічної зустрічі і має для України чи не ключове значення, – це поступове звуження вікна можливостей для проведення реформ. Зараз саме час скористатися перевагами все ще сприятливого середовища, аби втілити структурні реформи, для подальшого посилення потенціалу до зростання, і зробити нашу економіку більш стійкою», – сказав Смолій.
Він зазначив, що як розвинуті країни, так і країни, що розвиваються, повинні обмежувати фінансові ризики та працювати над підвищенням стійкості на тлі відтоку капіталу та волатильності цін на сировинні товари.
На щорічних зборах багато говорили про FinTech. Директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард у своїй промові нагадала, що у світі живе понад 1,7 мільярда дорослих людей, які не мають доступу до фінансових послуг. І саме новітні фінансові технології можуть стати відповіддю на цей виклик та сприяти їх фінансовій інклюзії, що в довгостроковій перспективі підтримає сталий розвиток економік. Нацбанк також підтримує такий висновок, ми бачимо FinTech одним із інструментів для збільшення фінансової інклюзії в нашому суспільстві.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас