Іноземних працівників можуть депортувати з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іноземних працівників можуть депортувати з України

Казна та Політика
824
Тисячі іноземців, які приїхали в Україну на роботу, опинилися під загрозою депортації. Справа в тому, що Міграційна служба переводить їх з паперових дозволів на тимчасове проживання у вигляді «книжечок» на нові пластикові id-картки (за типом біометричних). Але замість визначених законом 15 днів люди чекають на них місяцями, порушуючи таким чином всі терміни легального перебування в Україні.
За словами експертів, найбільше в перехідний період страждають компанії, що залучають іноземців до роботи у своїх call-центрах, міжнародних менеджерів з контролю якості і сертифікації, а також іноземних керівників середньої та вищої ланки.
“Друкує новий документ той самий комбінат, що і id-паспорти українцям. Тому через черги іноземці не встигають отримати їх у строк. Але в Міграційній службі нас запевнили, що з наступного тижня питання зрушить з місця і видадуть перші 1300 id-карток іноземцям. На щастя, за час затримок не було чути про штрафи або випадки депортації іноземних працівників”, – розповіла UBR.ua керівник Львівського офісу Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА).
Тим не менш, говорить експерт, щоб не ризикувати, деякі компанії були змушені відправити своїх працівників назад додому, де вони повинні були проходити всю процедуру оформлення на роботу ще раз, щоб знову мати можливість після кількох місяців повернутися в Україну.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас