Проїзд в Києві подорожчав, але пасажири не помітили поліпшень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проїзд в Києві подорожчав, але пасажири не помітили поліпшень

Особисті фінанси
2504
Три місяці тому, в середині липня, в Києві істотно подорожчав проїзд в громадському транспорті, пише Сегодня. Журналісти підбили підсумки цього подорожчання.
Нагадаємо, вартість разового проїзду влітку зросла з 4-5 грн до 8 грн. Істотно подорожчали і місячні проїзні на наземний транспорт. Найдешевше тепер обходиться поїздка по картках в метро – від 6,5 грн.
Влада пояснила такий крок необхідністю підняти зарплати співробітникам транспортних підприємств, щоб не було відтоку кадрів, підвищенням вартості електроенергії і палива, а також потребою в ремонтах і закупівлі нової техніки.
За даними “Київпастрансу”, дохід від продажу квитків після підвищення тарифів значно зріс. Якщо в червні підприємство отримало 54 млн грн, то в серпні – 77,1 млн, а у вересні – 84 млн грн. Проїзні купують приблизно стільки, як і раніше, але відмовляються від найдорожчих на всі види транспорту. Зараз такий коштує 1300 грн замість 710 грн.
“У червні було продано 34 616 проїзних, в тому числі 7245 “автобус – тролейбус – трамвай – метро”. У серпні – 25,8 тис. (6055 на всі види транспорту), у вересні – 35,059 тис. (5912 на всі види)”, – відзвітували в “Київпастрансі”.
Цифри показують зростання на тисячу-півтори.
Але кияни, як і раніше, публікують фото поломок і старих складів, обговорюють часті сходи трамваїв з рейок, часто незручний графік. Нарікають, що на багатьох маршрутах потрібно збільшувати кількість рухомого складу, оскільки салони, особливо в години пік, тріщать по швах через переповненість.
В “Київпастрансі”, тим часом, обіцяють масштабні закупівлі рухомого складу. В кінці вересня оголосили тендер на придбання 25 великих автобусів з низькою підлогою (очікувана вартість 146,2 млн грн). А кілька днів тому – тендер на купівлю 80 тролейбусів (788,9 млн грн).
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас