Експерт розповів, хто належить до середнього класу в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповів, хто належить до середнього класу в Україні

Особисті фінанси
6913
В Україні середнім класом можна вважати сім’ї з доходом від 10 тис. грн на одного члена родини. Таких зараз приблизно 17%, розповів економіст Михайло Кухар.
“У нас не існує коректної статистики тіньових – тобто реальних доходів населення. В 2008 році понад 33% населення України підпадали за рівнем та способом життя під критерії середнього класу. Мали доходи від 400 доларів на одного члена сім’ї. Звісно, під час криз 2009 та 2014 років кількість представників середнього класу зменшилася. Проте останні три роки знову почала стрімко зростати”, – говорить експерт.
Ознакою економічно розвинутого суспільства є наявність 50-60% середнього класу.
“Зростання прошарку середнього класу – прямий наслідок економічного росту в країні та її розвиток у правильному напрямку. Є недемократичні країни, де теж непогані темпи економічного зростання. Проте існує велике розшарування в суспільстві”.
Середній клас – це не якась особлива каста. Це люди, що мають певний рівень доходу.
“Всі маркетологи знають, що люди з однаковим доходом на 90% мають схожу споживчу поведінку. Ці узагальнені спостереження в кожній країні допомагають маркетологам та рекламістам продавати певні товари, послуги”, – додав Михайло Кухар.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас