Влада китайського міста запустить штучний Місяць для освітлення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада китайського міста запустить штучний Місяць для освітлення

Технології&Авто
1098
Влада південнокитайського міста Ченду в 2020 році планує запустити “відбивач”, який зависне над конкретним містом і буде кидати на Землю пляму сонячного світла діаметром 10-80 кілометрів.
Таким чином, стаціонарний космічний відбивач стане заміною нічному вуличному освітленню, на яке йде чимала частина міського бюджету.
Можливо, супутник навіть обійдеться дешевше. Ченду – місто з населенням 11,05 млн мешканців, це одне з найбільших міст у Китаї за чисельністю населення. Можна уявити, що на освітлення міських вулиць в темний час доби йде чимала сума, тож супутник цілком можуть розглядати як можливість заощадити.
Згідно з Вікіпедією, площа міста Ченду складає 12 390 км², що відповідає окружності з діаметром приблизно 125 км. Тобто навіть при максимальному бажанні власний супутник-відбивач не освітить всю територію міста цілком.
Очевидно, передбачають освітлювати тільки центр. People’s Daily пише, що ідею запуску власного “штучного Місяця” озвучив Ву Чуньфен (Wu Chunfeng), голова Науково-дослідного інституту аерокосмічних наук і технологій систем мікроелектроніки в Ченду (Chengdu Aerospace Science and Technology Microelectronics System Research Institute) у виступі на конференції з питань загальних національних інновацій та підприємницької активності.
Супутник освітлення сконструйований так, щоб доповнити або навіть замінити природний Місяць вночі. Яскравість «штучного Місяця» передбачена у вісім разів більша, ніж реального. Вона буде досить яскравою, щоб замінити вуличні ліхтарі освітлення.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас