НБУ затвердив механізм резервування операцій з валютними форвардами і ф'ючерсами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ затвердив механізм резервування операцій з валютними форвардами і ф'ючерсами

Фондовий ринок
260
НБУ розробив і затвердив механізм формування резервів за валютними форвардними і ф’ючерсними угодами, який може бути задіяний для забезпечення фінансової стабільності банків.
Як повідомляється на веб-сайті НБУ, при використанні механізму, резервування буде здійснюватися за всіма видами операцій за форвардними і ф’ючерсними контрактами з поставкою або без поставки базового активу, змінною величиною яких є валютний курс або ціна банківського металу до валютного курсу.
Резерви будуть формуватися в національній валюті, а зобов’язання по їх формуванню виникати з дня, наступного після укладення угоди, і буде діяти до дня остаточного здійснення розрахунків за угодою або її розірвання. При цьому ставка резервування буде незмінною на весь період дії контракту.
Резервуванню підлягають тільки ті контракти, які були укладені після офіційного введення вимоги окремим рішенням правління НБУ. До оприлюднення відповідного рішення правління, вимога про резервування застосовуватися не буде.
НБУ розраховує, що поява нового механізму сприятиме уникненню ризиків зростання валютних дисбалансів, які можуть виникати в результаті укладення учасниками ринку контрактів щодо валютних форвардних і ф’ючерсних операцій, а також дозволить здійснювати одночасний контроль за дотриманням банками нормативів обов’язкового резервування та резервування за такими контрактами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас