У Китаї зафіксували найнижчі темпи зростання економіки з 2009 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї зафіксували найнижчі темпи зростання економіки з 2009 року

Світ
499
Темпи зростання економіки Китаю в третьому кварталі поточного року впали до найнижчого з 2009 року показника у 6,5%.
Про це повідомили у національному бюро статистики Китаю, інформує DW.
“Зафіксований у третьому кварталі показник зростання економіки Китаю виявився найнижчим від першого кварталу 2009 року, коли у світі вирувала економічна криза. Тоді економічне зростання становило 6,1%”, – йдеться у повідомленні.
Раніше економічні експерти прогнозували економічне зростання у третьому кварталі 2018 року в 6,6%, нагадує агенція dpa.
У першому кварталі було зафіксоване економічне зростання китайської економіки у 6,8% відсотка, у другому темпи зростання впали до 6,7%. На такий показник китайська економіка зросла загалом за дев’ять місяців поточного року. У 2017 році китайська економіка зросла на 6,9%.
Уповільнення темпів зростання другої за обсягом економіки світу відбувається на тлі торговельної війни між США та Китаєм. Протистояння триває упродовж кількох місяців та супроводжується взаємним встановленням нових імпортних мит. Причиною конфлікту стало прагнення Дональда Трампа зменшити американське від’ємне сальдо торговельного балансу з Китаєм. Крім того, Вашингтон закидає Пекіну використання нечесних методів у торгівлі, примус американських фірм до експорту технологій у Китай, а також крадіжки інтелектуальної власності.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас