Зростання цін на ринку пального є обґрунтованим - АМКУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання цін на ринку пального є обґрунтованим - АМКУ

Енергетика
1635
Зростання цін на українських АЗС відповідає ситуації на світовому ринку нафтопродуктів і не пов’язане з порушенням учасниками ринку антимонопольного законодавства, заявив державний уповноважений Антимонопольного комітету України (АМКУ) Валерій Полюхович на прес-конференції в Києві в четвер.
“Якщо говорити про стан цін на ринку нафтопродуктів України, то, дійсно, певна тенденція щодо зростання цін як на дизельне пальне, так і на бензин є. В принципі, диспропорції між зростанням світових цін на нафту і зростанням цін на роздрібному ринку світлих нафтопродуктів немає”, – сказав він.
Коментуючи ситуацію на українському ринку з позиції антимонопольного законодавства, зокрема, порушень у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, зловживання монопольним становищем, а також недобросовісної конкуренції, він зазначив, що в даний час немає підстав говорити про наявність таких порушень.
“Якщо говорити про ті справи, які наразі перебувають у комітеті, то серед них – на стадії розслідування справа (розпочата в кінці 2017 року – ІФ) про узгоджені антиконкурентні дії на ринку світлих нафтопродуктів, учасниками чого є компанії, що належать OKKO, WOG і SOCAR. Говорити про те, що наразі причиною масового зростання цін на ринку є будь-які антиконкурентні узгоджені дії, передчасно”, – підкреслив він.
Коментуючи доручення прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана перевірити обґрунтованість підвищення українськими АЗС цін на пальне, держуповноважений додав, що комітет постійно моніторить ситуацію і аналізує отримані від АЗС дані.
Розслідування про можливі антиконкурентні узгоджені дії мереж OKKO, WOG і SOCAR зараз перебуває на завершальному етапі, додав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас