Українці розлучаються, щоб отримати субсидію - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці розлучаються, щоб отримати субсидію - експерт

Особисті фінанси
2690
В Україні посилили умови отримання держдопомоги на оплату комунальних послуг. У зв’язку з цим українці йдуть на всілякі хитрощі, наприклад, офіційно розлучаються.
128 тисяч розлучень – половина від кількості весіль. Це – цифри року минулого. Але зараз, особливо на осінь, очікують ще більш потужну хвилю розірвання шлюбів. Справа тут зовсім не в почуттях, що охололи, а в субсидіях. У травні держава ускладнила правила надання субсидій: намагаючись зробити пільгу більш адресною.
“У Києві немає хвилі розлучень. Всі розписуються і розривають свою шлюби в стандартному режимі.
Представники державної влади ніколи не будуть підказувати і розповідати, яким чином маніпулювати своїм сімейним станом, щоб отримати житлові субсидії”, – розповідає начальник територіального управління юстиції в Києві Станіслав Куценко.
Але звідки тоді беруться ось ці приклади народної творчості. Цю хвилю розлучень напередодні опалювального розуміють фахівці соцзахисту. І тепер чітко діють за схемою: сім’я – це чоловік, дружина і неповнолітні діти. Навіть якщо вони зареєстровані за різними адресами, якщо давно не живуть разом, але досі мають штампи в паспортах, про субсидії можуть забути. Щоб отримувати компенсацію за комуналку в двох квартирах, в яких вони зареєстровані, потрібно розлучитися.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас