В Україні по-новому будуватимуть метро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні по-новому будуватимуть метро

Казна та Політика
1380
В Україні розроблюють нові державні будівельні норми, які є обов’язковими до виконання нормативних актів, які використовуються під час проектування нових та реконструкції наявних будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення. Так, планується передбачити низку обов’язкових заходів для забезпечення безбар’єрності.
Про це написав на своїй сторінці у Facebook заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе.
“На жаль, більшість громадських об’єктів та транспорту в Україні досі залишаються недоступними для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Станції метрополітену не є винятком. Вони досить слабо облаштовані необхідними та зручними засобами доступності” – пише Лев Парцхаладзе.
Він зазначає, що Мінрегіон оновлює державні будівельні норми щодо метрополітенів, де планує передбачити низку обов’язкових заходів для забезпечення безбар’єрності.
Зокрема, у проекті нового ДБН передбачено:
  • обов’язкове проектування дверей на входах/виходах із метрополітену не менше 0,9 метрів для зручності проходу – зараз ширина дверей встановлена на рівні 0,8 метрів;
  • обов’язкове облаштування контрасних або світлових обмежувальних смуг із тактильної плитки на краю платформи – зараз немає норми;
  • обов’язкове встановлення механічних підйомників або ліфтів, зручних спусків на сходах та підвуличних підземних переходах на виході з вестибюля на поверхню тротуару із нормованим уклоном – зараз немає обов’язкової норми;
  • можливість розташування туалетів, у тому числі для людей з інвалідністю, ззовні або всередині нових та реконструйованих станцій метрополітену – зараз немає норми.
Проект оновленого ДБН В.2.3-7:201X “Метрополітени. Основні положення” розроблений ДП «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій» на заміну чинного ДБН 2010 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас