"Паркувальна" реформа в Києві затягнулася: немає приладів і інспекторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Паркувальна" реформа в Києві затягнулася: немає приладів і інспекторів

Технології&Авто
997
Повноцінний запуск паркувальної реформи, яка формально стартувала в столиці 27 вересня, затягується. Причини: відсутність сертифікованих приладів фото- і відеофіксації порушників паркування та пошук кадрів на посаду інспекторів з паркування. Поки бажаючих – негусто.
Як розповіли в департаменті транспорту КМДА, за пару днів після запуску реформи зі столичних доріг евакуювали 40 авто. Порушників спільно виявляли патрульні, співробітники КП “Центр організації дорожнього руху” та КП “Київтранспарксервіс”.
“Евакуація авто проводилася в першу чергу на ділянках з виділеними смугами для руху громадського транспорту”, – розповіли в департаменті.
Однак авто порушників на штрафмайданчики не забирають через те, що у патрульних поки ще немає сертифікованих приладів фото- і відеофіксації порушень. Коли вони з’являться, поки невідомо.
“Ми не можемо закуповувати обладнання, поки воно не сертифіковане, як тільки таке з’явиться, ми відразу оголосимо тендер”, – розповів радник мера Києва Дмитро Білоцерківець.
Тим часом комунальники почали встановлювати дорожні знаки, які дозволяють рух транспорту зі швидкістю не більше 80 км/год. Перші встановили на проспекті Бажана, вони будуть на 17 дорогах, де дозволено їздити з такою швидкістю в період з 1 квітня по 1 листопада. Як пояснюють в КП “Центр організації дорожнього руху в Києві”, нововведення запрацює з весни наступного року, а до цього буде діяти обмеження в 50 км/год: “Також на проспекті Бажана та проспекті Перемоги встановлюються дорожні знаки, що попереджають про фото- і відеофіксацію порушень ПДР”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас