Найбільший виробник електроенергії в Великобританії скоротить викиди вуглекислого газу до нуля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший виробник електроенергії в Великобританії скоротить викиди вуглекислого газу до нуля

Світ
881
Scottish Power, найбільший учасник «великої шістки» постачальників електроенергії в Великобританії, до 2050 року планує повністю відмовитися від використання газу і вугілля і перевести всі свої потужності на видобуток енергії вітру. Про це пише Engadget.
Компанія представила детальний план поступового скорочення викидів вуглекислого газу в атмосферу. У найближчі чотири роки Scottish Power вкладе 5,2 млрд фунтів у будівництво вітрових електростанцій, а до 2020 року має намір скоротити обсяг викидів вуглецю в атмосферу на 30%. До 2050 року фірма повністю перейде на зелену енергію, скоротивши викиди до нуля.
Scottish Power продала кілька своїх газових електростанцій британські кйомпанії Drax за 702 млн фунтів. Видання зазначає, що остання в найближчі роки має намір наростити виробництво енергії за допомогою газу і вугілля – це означає, що обсяг вуглекислого газу, що викидається в атмосферу Великобританією, навряд чи скоротиться.
Раніше уряд Великобританії повідомив про плани перейти на зелену економіку, повністю відмовившись від викидів парникових газів у всіх галузях. Найближча мета – скорочення викидів на 80% протягом 25 років. Однак для цього потрібне введення нової політики вже в цьому році. Експерти відзначають, що протягом року необхідні великі скорочення викидів автомобілів, літаків, промисловості, масових відходів, сільського господарства і опалення.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас