Український бізнес прогнозує падіння гривні до 29,60 грн/$ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український бізнес прогнозує падіння гривні до 29,60 грн/$

Валюта
2359
Український бізнес став сильніше передчувати девальвацію гривні і погіршувати прогноз її курсу. У найближчі 12 місяців топ-менеджери компаній чекають на провал нацвалюти з нинішніх 27,92 грн/$ (закриття міжбанку 16 жовтня) до 29,60 грн/$.
Про це свідчать результати опублікованого опитування керівників підприємств, проведеного Нацбанком у третьому кварталі 2018 року.
У квітні-червні корпорації налаштовувалися на більш оптимістичний сценарій – 28,63 грн/$. При цьому в девальвацію нацвалюти вірили не 90,3% опитаних промисловців, як зараз, а лише 78,3% респондентів.
Бізнес не просто пророкує подорожчання долара і євро, він вже прикидає, як закласти його в ціну своєї продукції. Зміна курсу стало другою причиною зростання відпускних цін на товари і послуги, на першому – ціни на енергоносії. «Вплив обох факторів останнім часом посилився», – підкреслюється в дослідженні Нацбанку.
Цікаво, що при цьому покращилися інфляційні очікування директорів підприємств: якщо в другому кварталі зростання споживчих цін очікувалося на рівні 9,6%, то в третьому – лише на 8,9%.
Водночас промисловці поліпшили свої оцінки щодо поточного фінансового-економічного стану підприємств. Хоча, як і раніше, заявляли про нездатність задовольнити зростання попиту на продукцію за рахунок власних потужностей. А індекс ділових очікувань зменшився з 118,3% до 117,2%.
Однак на підприємствах не перестають думати про збільшення виробництва і розширення штату працівників. Баланс очікувань в цій частині зріс з 6% до 6,9%.
Зазначимо, за допомогою порталу Finance.ua і програми “Бонус до депозитів” ви можете отримувати ще більше за вкладами.

Подивитися на Бонуси до депозитів 💰

За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас