По Україні спрямували 30 тисяч "пакунків малюка" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

По Україні спрямували 30 тисяч "пакунків малюка"

Казна та Політика
416
У 23 області України спрямовано 30 тисяч “пакунків малюка”, які зможуть отримати всі батьки новонароджених дітей, включно із опікунами.
Про це повідомила заступник міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Олександра Чуркіна на прес-конференції.
“На сьогодні по країні транспортовано більше ніж 30 тисяч пакунків. В нас є вже 23 регіони, які отримають ці пакунки, і є ще два регіони, які наразі ще знаходяться на стадії обговорення і документального оформлення питань по отриманню на своїй території пакунків”, – зазначила замміністра.
За її словами, ці “пакунки малюка” видаються незалежно від того, де мати народила малюка – чи то державний пологовий будинок, чи то приватний. Якщо ж мати народила вдома, процедура залишається такою самою: після реєстрації немовляти, батьки подають заяву до управління соціального захисту і отримують пакунок малюка. Такий пакунок видається навіть усиновителям чи патронатній родині немовляти у разі, якщо від дитини відмовились батьки.
При цьому вона додала, що така допомога забезпечить батьків дитини всім необхідним на перші 3 місяці життя малюка і разом із грошовими виплатами стане суттєвою допомогою родині – в тому числі, якщо вона опинилася в скрутних умовах.
“Пакунок малюка в жодному разі не впливає на отримання грошової виплати – це окрема додаткова натуральна допомога, яка надається кожній дитині, яка народилася”, – підкреслила чиновниця. Вона також уточнила, що цей пакунок не впливає на урахування сукупного доходу родини, яка претендує на отримання державних пільг.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас