Micron інвестує 100 млн доларів у штучний інтелект — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Micron інвестує 100 млн доларів у штучний інтелект

Фондовий ринок
196
Micron Technology, один з провідних виробників мікросхем пам’яті, оголосив про плани інвестувати до 100 млн доларів США у перспективні стартапи, які розробляють технології штучного інтелекту (ШІ) для використання в безпілотних автомобілях, автоматизації підприємств та інших зростаючих галузях.
Директор з розвитку бізнесу Micron Саміт Садана (Sumit Sadana) зазначив, що компанія запустила корпоративну програму венчурного фінансування понад 10 років тому, проте досі інвестиції були “дуже спорадичними” і тісно пов’язаними з основним напрямком діяльності вендора – виробництвом напівпровідників.
Окупність цих інвестицій висока, але в Micron вважають, що розширення присутності в ШІ-сфері допоможе наростити продажі чипів пам’яті, оскільки штучний інтелект має справу з великими обсягами даних, які необхідно десь зберігати.
Новий інвестфонд Micron надаватиме фінансування розробникам обладнання та програмного забезпечення для штучного інтелекту. Особливо чипмейкеру цікаві компанії, які займаються технологіями для безпілотних автомобілів, доповненою і віртуальною реальністю, а також автоматизацією підприємств.
“Ми маємо намір значно активізувати свої інвестиції”, – додав Саміт Садана.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас