В Україні призначили дату запуску перенесення мобільних номерів між операторами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні призначили дату запуску перенесення мобільних номерів між операторами

Казна та Політика
3182
Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ), затвердила датою початку впровадження послуг з перенесення абонентських номерів (MNP) 1 травня 2019 року.
Про це повідомила прес-служба регулятора за підсумками засідання Комісії.
Згідно з ухваленим рішенням, створення локальних баз даних операторів телекомунікацій, які надають послуги рухомого (мобільного) зв’язку, і їх підключення до централізованої бази даних держпідприємства Укрчастотнагляд, яке є адміністратором центральної бази даних послуги, має відбутися до 1 лютого 2019 року.
Нагадаємо, що проект рішення про запровадження MNP з 1 травня 2019 року регулятор затвердив ще на початку серпня, направивши на узгодження зацікавленим державним органам. Після затвердження цього рішення 16 жовтня воно буде направлено на реєстрацію в Мін’юст для набуття чинності.
НКРЗІ ще у 2014 році в межах своїх повноважень визначила Український державний центр радіочастот адміністратором бази даних перенесених абонентських номерів, однак процес відбору постачальника обладнання та програмного забезпечення MNP затягнувся через судові розгляди. Джерела на ринку і в комісії заявляли про можливість запуску послуги MNP на початку 2019 року.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас