"Нафтогаз" дав газ Києву — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" дав газ Києву

Енергетика
520
НАК “Нафтогаз України” почав постачати газ комунальному підприємству “Київтеплоенерго”.
Про це повідомила прес-служба НАК у Twitter.
“Київтеплоенерго має всі можливості поновити гаряче водопостачання в Києві”, – повідомили в компанії.
“Сподіваємося, що гаряче водопостачання у столиці буде відновлено максимально швидко. Договір з “Київтеплоенерго” укладений на тих умовах, які прямо визначені законодавством. Ми пропонували це компанії ще навесні”, – цитується у повідомленні перший заступник голови правління НАК “Нафтогаз України” Сергій Перелома.
Зазначається, що згідно з мировою угодою, КП “Київтеплоенерго” стає правонаступником за договорами “Київенерго” з “Нафтогазом” та, відповідно, за борговими зобов’язаннями в розмірі 2,4 млрд грн.
“Сторони погодилися, що питання штрафних санкцій, щодо яких ще не завершилися судові процеси, будуть вирішуватись окремо у судах”, – заявили в “Нафтогазі”.
10 жовтня господарський суд Києва затвердив мирову угоду між комунальним підприємством “Київтеплоенерго” та НАК “Нафтогаз України”.
Нагадаємо, у домівках багатьох киян уже кілька місяців немає подачі гарячої води: у декого з травня, у декого з липня.
Така ситуація виникла через те, що у Києва закінчився договір з “Київенерго”, і з серпня функцію теплопостачання міста перебрало на себе КП “Київтеплоенерго”.
Але НАК “Нафтогаз України” відмовлявся підписувати контракт з КП “Київтеплоенерго” через невирішену ситуацію з боргами “Київенерго” за газ. Мова йшла майже про 5 мільярдів гривень (у цю суму входили борги споживачів, а також штрафи і пені, нараховані “Нафтогазом” компанії “Київенерго”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас