За жовтень медустановам "первинки" виплатили 775 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За жовтень медустановам "первинки" виплатили 775 млн грн

Казна та Політика
152
Національна служба здоров’я України (НСЗУ) виплатила за жовтень 2018 року 596 установам первинної медичної допомоги, які підписали з нею договори, 775,157 млн грн, повідомив прес-центр служби.
З них виплати в сумі 468 млн грн відповідно до нового механізму фінансування за принципом “гроші йдуть за пацієнтом” вперше отримали 435 суб’єктів господарювання.
“Перші оплати за договорами з НСЗУ отримали також установи первинної медичної допомоги з прифронтових територій. Так, на рахунок Центру ПМСД Мар’їнки надійшло 2,822 млн грн. Ще 2,845 млн грн отримав на свій рахунок ЦПМСД міста Бахмута Донецької області. Це вдвічі більше, ніж вони отримували відповідно до медичної субвенції”, – зазначено в повідомленні служби.
Водночас, як відзначають в НСЗУ, 27 установ поки що не змогли отримати на свої рахунки кошти, оскільки неправильно вказали свої банківські реквізити чи не мають чинної ліцензії. Крім того, п’ять приватних установ не підписали декларації з пацієнтами.
“Щойно установи усунуть неточності, відновлять ліцензії, вони зможуть отримати кошти від НСЗУ”, – зазначили в службі.
Як повідомлялося, НСЗУ, що виконує роль замовника медичних послуг, за липень-вересень 2018 року направила закладам охорони здоров’я, що приєдналися до медреформи в ході першого етапу підписання договорів, 819,8 млн грн.
Наразі за підсумками двох етапів укладання угод зі службою до роботи згідно з новим механізмом фінансування приступили 623 суб’єкти господарювання: 538 комунальних некомерційних підприємств (КНП), 47 приватних клінік, а також 38 лікарів, які працюють як фізичні особи-підприємці (ФОП).
Установи “первинки”, які ще не уклали угоди з НСЗУ, повинні зробити це до кінця 2018 року. Третій етап підписання договорів почнеться в кінці листопада. Точну дату служба повідомить найближчим часом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас