Повернення техогляду в Україні: юристи розкрили деталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Повернення техогляду в Україні: юристи розкрили деталі

Технології&Авто
6865
В Україні неминуче повернуть техогляд для всіх автомобілів у зв’язку із зобов’язаннями нашої країни перед Євросоюзом. Тим не менш, просто повертати старі процедури, що діяли колись, не варто.
Про це сказав автоюрист Денис Конюшко.
“Техогляд повинен встановлювати технічний стан автомобіля, в тому числі, обов’язково комерційних авто, автомобілів таксі, перевізників і так далі. Можливо, техогляд потрібен для автомобілів іноземного виробництва старше 5-7 років. Чи потрібен техогляд 2-3-річних авто — суперечливе питання. На мою думку, не потрібен”, — заявив Конюшко.
Перше, що повинен виключати технічний огляд – ДТП через поганий технічний стан ТЗ. Однак, за даними статистики, скасування або повернення «не впливало і не впливає на кількість ДТП в результаті невідповідного технічного стану».
Водночас, зараз рано говорити про те, в якому вигляді техогляд повернути в Україну.
“Давайте почекаємо, поки пройде перше читання, воно буде змінюватися в будь-якому випадку. Але воно має пройти рано чи пізно, оскільки у нас є зобов’язання перед ЄС повернути техогляд. Це не перша і далеко не остання редакція нового законодавства”, — сказав Конюшко.
Часто за кермом? Економте свій час і гроші – обирайте і замовляйте для себе спеціальну картку для водіїв прямо на Finance.ua.

Обрати картку для водія 🚘

За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас