Китай вийшов на 2-е місце в світі за обсягом ринку страхування життя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай вийшов на 2-е місце в світі за обсягом ринку страхування життя

Світ
429
Китай за підсумками 2017 року вийшов на друге місце в світі за розміром ринку страхування життя, повідомив заступник голови Комітету з контролю та управління банківською і страховою діяльністю КНР Хуан Хун.
Як передає агентство “Сіньхуа”, дві китайські компанії – Ping An Insurance і China Life Insurance – увійшли в першу десятку світових страховиків.
За даними комітету, в 2017 році 1,06 млрд осіб з більш ніж 1,3 млрд жителів Китаю були охоплені страхуванням на випадок важких захворювань.
Разом з тим Хуан Хун зазначив, що з підвищенням рівня соціально-економічного розвитку Китаю страховій галузі також “є куди зростати і підвищувати якість обслуговування”. Він звернув особливу увагу на необхідність зміцнення ролі інновацій як опори розвитку, уникаючи при цьому однорідної конкуренції.
За словами Хуан Хуна, в наступні 20 років страхування життя в Китаї буде зростати більш ніж на 10% на рік, а значна кількість китайських страховиків увійдуть до топ-500 світових компаній.
Сукупний прибуток китайських компаній у сфері страхування життя в першому півріччі склав 112,17 млрд юанів ($16,2 млрд), пише Asian Insurance Review. При цьому 50 з 87 страховиків, що працюють в цьому сегменті, отримали прибуток, тоді як у січні-червні 2017 року таких компаній було 45.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас