У світі істотно знизилися інвестиції в атомну енергетику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У світі істотно знизилися інвестиції в атомну енергетику

Енергетика
588
Глобальні інвестиції в атомну енергетику в 2017 році скоротилися на 45% порівняно з рівнем попереднього року і склали $17 млрд під впливом, зокрема, наростаючої в світі тенденції до відмови від АЕС.
Про це повідомляє газета Nikkei з посиланням на дані Міжнародного енергетичного агентства.
За його підрахунками, загальний обсяг інвестицій в енергетичній сфері планети в 2017 році склав $1,8 трлн, скоротившись на 2% порівняно з попереднім роком.
Капіталовкладення в потужності на основі використання мінерального палива в цілому залишилися на попередньому рівні. Однак інвестиції в будівництво нових АЕС впали в світі, за даними газети, на 70%.
Nikkei вважає, що багато країн стали з недовірою ставитися до атомної енергетики після аварії на японській АЕС “Фукусіма-1” навесні 2011 року. Збільшені після цього вимоги до безпеки призводять також до серйозного подорожчання проектів будівництва атомних станцій, що знижує їх привабливість, зазначає газета.
Вона нагадує, що, зокрема, Німеччина вирішила повністю відмовитися від АЕС, у Швейцарії за підсумками референдуму заборонено будувати нові станції, Франція має намір скоротити свою залежність від атомної енергетики.
Схожі процеси тривають і в Азії – Тайвань, наприклад, до 2025 року має намір відмовитися від АЕС, серйозні обмеження на їх використання вводяться в Південній Кореї.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас