"Єврономери" протестують проти високих цін на паливо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Єврономери" протестують проти високих цін на паливо

Енергетика
4541
Сьогодні вранці водії авто на єврономерах заблокували частину вулиць в Києві, а також траси на під’їздах до столиці, протестуючи проти підвищення цін на паливо.
Активісти також зосередилися в районі урядового кварталу на вулиці Грушевського. Заблоковано рух по вулиці Богатирській, а також на проспекті Перемоги. Заблокована також траса Київ-Одеса. До протестів приєдналися і Бровари.
Учасники акції вимагають знизити вартість палива до рівня весни цього року за рахунок зменшення розміру акцизу на паливо і прив’язки акцизу до української валюти. Крім столиці, акція проходить і на решті території України.
Раніше ініціатори акції повідомляли, що до їхнього флешмобу готові приєднатися власники вантажівок, а також маршрутних таксі, громадського транспорту, швидкої допомоги і навіть поліції. Однак комунальний транспорт столиці працює в штатному режимі, без змін і їздить за графіком. Заторів у місті, які були б викликані проведенням акції, немає. Зараз ситуація в Києві спокійна і контрольована. Жодних інцидентів і провокацій не зафіксовано.
Вартість дизеля на АЗС піднялася ще сильніше: середній показник зріс з 29,88 грн/л до 30,96 грн/л. І менше постраждали ті, хто заправляється автогазом: ціна за тиждень піднялася з 15,05 до 15,36 грн/л.
Якщо ціна нафти продовжить зростати разом з курсом долара, заправники продовжать піднімати свої цінники.
До речі, якщо ви стали власником авто на єврономерах, тому що не хочете переплачувати – обирайте спеціальні кредитні карти для автомобілістів у нас на порталі. Карти для водіїв дозволяють отримувати Кешбек і додаткові знижки на АЗС.

Обрати собі карту 🚗

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас