В Україні продають картоплю втричі дешевше, ніж у сусідніх країнах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні продають картоплю втричі дешевше, ніж у сусідніх країнах

Аграрний ринок
2393
Різке зростання цін на овочі борщового набору в Україні не торкнулося цін на картоплю, які залишаються найнижчими на пострадянському просторі. Про це свідчать дані цінового моніторингу інформаційно-аналітичної платформи East-Fruit.
Якісну картоплю в Україні можна купити по $0,12 за кг, в той час як в Грузії фермери продають картоплю в середньому по $0,30-0,34 за кг.
У сусідній з Україною Молдові ціни на картоплю досягають $0,18 за кг, що практично відповідає рівню оптових відпускних цін на території європейської частини Росії. У Польщі ціни на картоплю також незначно зросли за тиждень, досягаючи $0,15 за кг. Наразі картопля в Польщі вже коштує на 63% дорожче, ніж роком раніше.
У Таджикистані картопля коштує традиційно дорожче, ніж у Європі, – близько $0,22 за кг. Виша ціна на бульбоплоди характерна для країн Центральної Азії, оскільки тут існують великі проблеми з насінництвом картоплі та інфраструктурою для зберігання насіння картоплі, враховуючи спекотний клімат і раннє дозрівання.
Стабільно низька ціна на картоплю в останні роки на ринку України змушує багатьох картоплярів відмовлятися від виробництва продукції і шукати більш прибуткові ніші.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас