Mastercard розроблятиме технологію мультивалютних блокчейн-систем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mastercard розроблятиме технологію мультивалютних блокчейн-систем

Фінтех і Картки
445
Компанія Mastercard виграла патент на систему, що дозволяє запускати різні типи блокчейнів. Патентна заявка була подана ще в липні 2016 року, передає Сьогодні.
На сайті Патентного відомства США (USPTO) говориться, що компаніям або групі організацій може знадобитися зберігати і використовувати різні типи транзакційної інформації на одній платформі. При цьому наразі таке важко робити за допомогою лише одного блокчейна.
Для вирішення цієї проблеми Mastercard пропонує спеціальний метод генерування блоків для ексклюзивного (permissioned) блокчейна, який забезпечує зберігання різного роду інформації в різних блоках.
“Транзакційні записи розподіленого реєстру, що зберігаються в блоках, часто повинні бути одного формату і включати ті самі типи і навіть розміри даних, – зазначено в документі. — Однак якщо організації потрібно використовувати різні типи блокчейнів, то вона стикається з необхідністю запуску декількох платформ, що, в свою чергу, вимагає значних обчислювальних ресурсів”
На думку розробників технології, необхідне рішення для так званого “секційного” блокчейна, здатне зберігати різні формати і типи транзакцій в єдиному розподіленому реєстрі. Це знизить вимоги до обчислювальних ресурсів для розгортання блокчейнів і здійснення в них операцій, а також “оптимізувати систему дозволів в ексклюзивних блокчейнах”.
Автори документа відзначають, що належним чином розділений на секції блокчейн може отримувати інформацію про різні типи транзакцій з різних обчислювальних пристроїв. Кожна секція іменується в документі “підмережею”. У таких секціях зберігається інформація про певний тип валюти або ж різні типи даних, яких немає в інших підмережах.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас