У Норвегії побудують футуристичний електрокатамаран — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Норвегії побудують футуристичний електрокатамаран

Світ
394
Компанія Green Wave Holding побудує футуристичний електрокатамаран Brim Explorer, який буде возити туристів до Норвегії.
Влітку Brim Explorer буде борознити водні простори Лофотенского архіпелагу, а взимку – возити туристів з Тромсе на китове сафарі.
Планується, що катамаран здійснить свій перший рейс, взявши пасажирів на борт в порту Свольвер (Лофотенські острови), в серпні 2019 року.
Судно вміщатиме 140 осіб. Повністю завантажений катамаран зможе обходитися без підзарядки акумуляторів протягом 10 годин, рухаючись зі швидкістю 10 вузлів (близько 19 км/год). Батареї можна буде зарядити за одну ніч практично в будь-якому порту Норвегії. Якщо буде потрібно пройти більшу відстань на більш високій швидкості, катамаран задіє дизельний двигун, що працює на біопаливі.
У судна будуть панорамні вікна, які дозволять пасажирам ближче розглянути дику природу узбережжя Північної Норвегії. Brim Explorer зможе наближатися до китів, не потривоживши їх шумом, який видають двигуни внутрішнього згоряння. Крім того, в ході екскурсій команда судна буде використовувати гідрофони і підводні дрони, які дозволять туристам побачити і почути те, що приховано в товщі води.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас