У КМДА повідомили, коли добудують міст з Подолу на Троєщину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У КМДА повідомили, коли добудують міст з Подолу на Троєщину

Казна та Політика
2114
Шостий автодорожній міст через Дніпро у Києві запрацює вже за два роки.
Про це у своєму Facebook написав директор департаменту транспортної інфраструктури Сергій Симонов.
Він зазначив, що на сьогодні на Подільсько-Воскресенському мосту ведуться роботи з монтажу в’язів на ділянці через Дніпро. Окрім цього, проведені роботи зі зварювання стиків арки, влаштовано дорожнє покриття з гусасфальту на естакаді на Трухановому острові та в урочищі Горбачиха, встановлено опори на Рибальському півострові та на дамбі Русанівських садів.
За словами Симонова, нині інтенсивність руху відкритими мостами складає 300 тис. одиниць авто щоденно.
Відкриття автомобільного сполучення на Подільсько-Воскресенському мосту дозволить побудувати лінію метро на найбільший житловий район Троєщина-Вигурівщина-Воскресенка та розвантажити Північний міст, який наразі навантажений вище проектної пропускної спроможності.
Як повідомляє прес-служба мера Києва Віталія Кличка, Подільсько-Воскресенський міст будують від 2003 року. Документи щодо планів його будівництва датовані ще 1979 роком. Аби закінчити це будівництво, місту потрібні чималі кошти, мерія постійно веде переговори з іноземними інвесторами, щоб залучити гроші.
Також зазначається, що за всі роки на міст було витрачено близько 5 млрд гривень бюджетних коштів. А для завершення будівництва потрібно ще 7 млрд гривень. У 2018 році виконано робіт на більш ніж 500 млн грн. Довжина мостового переходу від вул. Межигірської до бульвару Перова – більше 10 кілометрів.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас