Низка українських банків має нежиттєздатну бізнес-модель - Рожкова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Низка українських банків має нежиттєздатну бізнес-модель - Рожкова

Фондовий ринок
1100
Деякі кредитні установи на тлі зниження маржинальності банківського бізнесу мають нежиттєздатну бізнес-модель, заявила перший заступник голови Національного банку України (НБУ) Катерина Рожкова.
“Сьогодні ми бачимо 15-18 банків, бізнес-моделі яких вважаємо нежиттєздатними”, – сказала вона на конференції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у Києві в середу.
За її словами, це банки з числа середніх і невеликих.
“Зниження маржинальності в банківському секторі – це загальносвітова тенденція. Цьому є низка причин: зниження ставок, розвиток фінансових технологій, які потроху “відкушують” банківські доходи, підвищення вимог до розкриття інформації, що збільшують витрати, та інше. Як реагують банки в усьому світі: намагаються скорочувати мережу, аутсорсити деякі послуги, об’єднуватися з фінтехкомпаніями тощо. На жаль, в Україні ми цього не бачимо. Наші банки живуть за принципом “хочу все своє”, особливо невеликі: всі вони хочуть свій процесинг, свій і тернет-банкінг, і все своє. Звісно, в цих умовах говорити про те, що все прибутково і може бути привабливим, я не можу”, – пояснила К.Рожкова.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас