PwC: Харків — один з найбільш перспективних IT-хабів України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

PwC: Харків — один з найбільш перспективних IT-хабів України

Фондовий ринок
980
PwC: Харків — один з найбільш перспективних IT-хабів України
9 жовтня міжнародна аудиторська компанія PwC спільно з представниками Kharkiv IT Cluster представили результати масштабного бізнес-дослідження IT-галузі, яке в цьому році було проведено в харківському регіоні.
Дослідження показало, що за станом на квітень 2018 року в IT-індустрії харківської області функціонують 450 + компаній, в яких працевлаштовані понад 25 000 фахівців галузі.
За приблизними оцінками дохід IT-сфери Харкова за минулий рік склав 5 мільярдів гривень, з яких 43% — надійшло до місцевих бюджетів. Відповідно до макроекономічної моделі PwC, IT-сектор Харкова протягом наступних п’яти років збільшиться в два рази і досягне позначки у розмірі $ 1,85 мільярдів гривень.
Невеликий попит на IT-послуги всередині країни змушує компанії орієнтуватися на експорт. Найбільш затребувані послуги харківських фахівців в Північній Америці (65%) і Європі (25%), а також в країнах Близького Сходу (5%) та Азії (3%), Австралії (2%). Популярними експортними ринками Європи стали: Швеція, Данія і Великобританія.
Одним з основних етапів дослідження став SWOT-аналіз бізнес-середовища галузі, який виявив її сильні сторони:
  • Сполучення діяльності IT-спільноти міста з великою кількістю спеціалізованих заходів.
  • Значне поліпшення технічної експертизи і професіоналізму фахівців сфери.
  • Тісна співпраця між навчальними закладами і великими IT-компаніями.
  • Розвиток бізнес-відносин з європейськими країнами і США.
  • Впровадження програм релокейта в IT-компаніях для жителів інших регіонів України.
  • Поліпшення міської інфраструктури.
«Харків — це колиска трьох Нобелівських лауреатів в галузі економіки, фізики та медицини, найсильніша академічна школа точних наук і престижні вузи, щороку займають рядки в міжнародних рейтингах. У таких сприятливих умовах тут виросло найпотужніше регіональне IT-ком’юніті — і завдяки масштабному дослідженню PwC і IRS Group тепер ми можемо підтвердити нашу заслужену репутацію значними цифрами.
Більш того, вже три роки компанії в складі Kharkiv ITCluster працюють над тим, щоб трансформувати Харків в IT-hub міжнародного рівня — і результати дослідження підкреслюють, що ми на вірному шляху. Навіть 20 років тому ми вже були чудовими технічними фахівцями, а за ці роки ми стали ще й хорошими бізнесменами, накопичили значну експертизу і створили відмінну бізнес-екосистему в місті. Наша IT-експертиза, фундаментальна освіта, бізнес-надійність і традиційна українська гостинність — це ультра-комбо, що привертає до нас бізнес-партнерів і клієнтів з усього світу »- оцінює харківський IT-сектор Віктор Шальнев, виконавчий директор NIX Solutions.
PwC: Харків — один з найбільш перспективних IT-хабів України
Також, дослідження дало можливість виявити ряд напрямків, робота над якими ще належить. Так, одними з основних проблем галузі, що гальмують стрімке зростання, виявлені: нестача якісної комерційної нерухомості і відсутність прямих рейсів з аеропорту Харкова в популярні аеропорти-концентратори (Амстердам, Париж, Мюнхен, Франкфурт, Лондон).
Сьогодні у IT-сегменту є всі шанси стати новим драйвером для української економіки. Щоб Україна і Харків стали світовими центрами технологій, необхідна революційна інфраструктура, яка забезпечить якісне зростання індустрії. Команда DCH I & RE дуже добре розуміє кон’юнктуру ринку і світові тренди, і вже давно працює над створенням проекту екосистеми в Харкові, що складається з індустріального парку, технопарку, логістичного комплексу, торгового кластера, дослідницького, освітнього і медичного центрів »- прокоментував презентацію інфраструктурного проекту« Екополіс ХТЗ »Данило Владов, генеральний директор DCH I & RE.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас