Уряд схвалив політику власності у держсекторі економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд схвалив політику власності у держсекторі економіки

Казна та Політика
157
Кабмін затвердив розроблені Мінекономрозвитку основні засади впровадження політики власності щодо суб’єктів господарювання державного сектору економіки. Про це повідомляє Урядовий портал.
“Документ розроблено з урахуванням кращих світових практик політики власності державних підприємств, зокрема OECD Guidelines on Corporate Governance of SOEs (Рекомендації щодо корпоративного управління державними підприємствами Організації економічного співробітництва та розвитку)”, – йдеться у повідомленні.
Основні засади впровадження політики власності визначають основні цілі здійснення державного володіння, управління і розпорядження суб’єктами господарювання. Так, політика власності стверджує, що держава володіє підприємствами для підвищення їхньої ефективності, збереження і підвищення балансової вартості їхніх активів, забезпечення економічних інтересів українського народу, виконання покладених на державу соціальних функцій, а також отримання прибутку держпідприємствами від здійснення комерційної діяльності.
За матеріалами:
Урядовий портал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас