НБУ затвердив нову редакцію положення про BankID — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ затвердив нову редакцію положення про BankID

Казна та Політика
460
Як йдеться у повідомленні на веб-сайті центрального банку, документ затверджено постановою НБУ від 3 жовтня 2018 року №105 “Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України”, яка набирає чинності з 5 листопада 2018 року.
Зокрема, документом визначено умови і порядок підключення, зупинки використання і відновлення роботи абонентів системи BankID , а також порядок користування цією системою для абонентів і користувачів (фізичних осіб), процедура проходження дистанційної ідентифікації фізичних осіб, порядок передачі ідентифікаційних даних в системі BankID, вимоги до захисту інформації в системі та організаційна структура системи BankID.
“Громадяни вже найближчим часом зможуть дистанційно отримувати, крім адміністративних, банківські та інші послуги. Для цього потрібно лише, щоб банк користувача підключився до системи BankID. Банки зможуть відкривати рахунки фізичним особам дистанційно. Інші учасники системи – юридичні особи та небанківські установи – будуть мати можливість розпочати надання своїх послуг дистанційно за допомогою ідентифікації через систему BankID, що значно спростить процедуру отримання таких послуг та оптимізує витрати компаній за рахунок автоматизації процесів, а також заощадить час потенційних покупців”, – цитує прес-служба директора департаменту інформатизації НБУ центробанку Володимира Нагорнюка.
Згідно з даними, наданими банками України НБУ станом на 1 січня 2018 року, понад 13 млн фізичних осіб-клієнтів банків використовують дистанційне обслуговування своїх рахунків, у тому числі через систему клієнт – інтернет-банк.
Проект BankID НБУ було розпочато в 2015 році. НБУ є власником системи і регулює відносини між абонентами-учасниками системи. Підключення до системи BankID НБУ для всіх учасників-безкоштовне.
На порталі державних послуг доступно понад 70 державних послуг, які можуть бути отримані дистанційно.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас