Shell відмовилася від планів щодо купівлі частки в КМГ - Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Shell відмовилася від планів щодо купівлі частки в КМГ - Bloomberg

Фондовий ринок
296
Англо-голландська Shell після проведення due diligence відмовилася від планів щодо купівлі частки в казахстанській нацкомпанії “КазМунайГаз” (КМГ), повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на джерела.
Shell розглядала можливість купівлі частки в “КазМунайГаз” до планованого первинного розміщення акцій останньої. Замість цього англо-голландська компанія погодилася допомогти КМГ вдосконалити принципи корпоративного управління, пише Bloomberg.
Shell, другий найбільший виробник нафти в світі за розміром ринкової капіталізації, вже присутній в Казахстані. Компанія спільно з КМГ і іншими компаніями розробляє родовища Кашаган і Карачаганак.
Згідно з даними дослідження, проведеного для Shell юридичною фірмою Debevoise & Plimpton, Тимур Кулібаєв, один з зятів Нурсултана Назарбаєва, неофіційно контролює національну нафтогазову компанію, стверджують джерела Bloomberg.
Представники Shell, фонду “Самрук-Казина”, Kazenergy і Debevoise & Plimpton відмовилися від коментарів, “КазМунайГаз” не відповів на запит Bloomberg на момент публікації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас