Китайський інтернет-гігант несе найзначніші втрати ринкової вартості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський інтернет-гігант несе найзначніші втрати ринкової вартості

Фондовий ринок
1038
Китайський інтернет-гігант Tencent Holdings Ltd. несе найзначніші втрати ринкової вартості з усіх світових компаній цього року: з січня його капіталізація знизилася на $214 млрд.
Падіння ціни з січневого піку, що склало 38%, також є найбільшим з моменту IPO Tencent в Гонконзі в 2004 році.
У вівторок акції Tencent подешевшали на 1,4%, до 293,8 гонконгського долара. Падіння ціни паперів було відзначено за підсумками восьмої сесії поспіль, що є рекордним за тривалістю періодом безперервного зниження їх вартості.
Tencent розмістила акції за ціною 3,7 гонконгського долара в ході IPO 14 років тому, і за цей час аж до січневого піку їх вартість зросла в 100 з гаком разів. Популярні онлайн-ігри Tencent, а також додатки, серед яких сервіс миттєвих повідомлень WeChat, зробили компанію фаворитом серед як інституційних, так і індивідуальних інвесторів.
Однак в цьому році настрій учасників ринку щодо компанії істотно погіршився. Так, на початку року з’явилися побоювання, що ціни акцій Tencent і інших великих технологічних компаній серйозно завищені. У березні Tencent попередила про скорочення маржі прибутку, а один з найдавніших акціонерів компанії – південноафриканський холдинг Naspers продав свою частку вартістю близько $11 млрд.
Пізніше Tencent оголосила про зниження квартального прибутку, яке стало першим, як мінімум, за десять років. Негативом для компанії також стали обмеження в сфері мобільних ігор, оголошені китайською владою раніше в цьому році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас