Китайський ринок акцій впав у понеділок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський ринок акцій впав у понеділок

Світ
1439
Фондові ринки країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону знизилися в перший робочий день тижня услід за падінням китайського ринку.
Біржі Японії не працюють у зв’язку з державним святом в країні.
Китайські індекси Shanghai Composite і Shenzhen Composite впали за день на 3,72% і 3,83%. Торги на майданчиках відновилися в понеділок після тижневої перерви через свята. Минулий тиждень характеризувався в основному негативною динамікою на азіатських ринках акцій, і ринки КНР в понеділок відігравали цю тенденцію, відзначають експерти.
Народний банк Китаю в неділю ухвалив рішення про зниження нормативів резервних вимог для банків вчетверте цього року. Норма резервування буде зменшена на 1 процентний пункт з 15 жовтня. Ці заходи, як очікується, вивільнять ліквідність на суму близько 1,2 трлн юанів ($174,7 млрд), з яких 450 млрд юанів підуть на погашення заборгованості в рамках програми середньострокового кредитування (MLF).
Валютні резерви Китаю, найбільші у світі, скоротилися у вересні на 0,7%, або на $22,7 млрд., в порівнянні з попереднім місяцем – до $3 трлн 87,03 млрд. Експерти в середньому прогнозували скорочення до $3,105 трлн, повідомляє Trading Economics. Вересневий обсяг є мінімальним з липня минулого року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас