Євро дешевшає на тлі посилення напруженості навколо бюджету Італії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро дешевшає на тлі посилення напруженості навколо бюджету Італії

Валюта
1247
Євро дешевшає в понеділок щодо більшості основних світових валют на тлі зростання напруженості навколо проекту бюджету Італії на 2019 рік, представленого раніше урядом країни.
Курс євро до долара США опустився в ході торгів на 0,4%, до $1,1474. Вартість європейської валюти щодо японської єни знизилася на 0,7%, швейцарського франка – на 0,3%.
Італійські ринки перебувають під серйозним тиском з кінця вересня, коли уряд країни оприлюднив проект бюджету на наступний рік, який передбачає дефіцит бюджету на рівні 2,4% ВВП, що приблизно в три рази більше, ніж планував попередній уряд.
Єврокомісія вважає такий дефіцит “істотним відхиленням від рекомендацій ЄС щодо бюджетної політики і “джерелом серйозних побоювань”.
Тим часом, віце-прем’єр Італії Маттео Сальвіні відкинув таку критику, заявивши, що прихильність заходів жорсткої економії, яку демонструють голова Єврокомісії Жак-Клод Юнкер і П’єр Московісі, єврокомісар з економіки, є головним ворогом Європи.
“Політика економії, що проводилася в останні кілька років, збільшила держборг і призвела до розорення Італії”, – заявив він.
Прибутковість десятирічних облігацій Італії підскочила в понеділок до максимальних за 4,5 року 3,593% річних. Спред прибутковості італійських держпаперів щодо порівнянних облігацій Німеччини перевищив 300 базисних пунктів.
“Євро залишається під тиском на тлі зростання доходностей держоблігацій Італії”, – відзначає аналітик DailyFX Нік Коулі.
“Спред між прибутковістю держпаперів Італії та Німеччини, що перевищив 300 б.п., говорить на користь подальшого ослаблення євро”, – цитує експерта MarketWatch.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас